mail: vortex.nederland@gmail.com

maandag 6 oktober 2014

Twin Peaks seizoen 3 - season 3 twin peaks - s3 Twin Peaks

25 jaar later brengt David Lynch derde seizoen van Twin Peaks


'That gum you like is going to come back in style #damngoodcoffee' - de tweets met twee bekende Twin Peaks-quotes van regisseur David Lynch en producer Mark Frost waren vrijdag genoeg om de geruchtenmolen rondom de cultserie weer aan te slingeren. 
Drie dagen later kwam daar een tweet overheen: 'It is happening again.' Regisseur David Lynch kondigde vandaag het derde seizoen van Twin Peaks aan, 25 jaar na het einde van het tweede seizoen.
Volgens Variety zal het nieuwe seizoen bestaan uit negen afleveringen die zich in de huidige tijd afspelen. 
Verhaallijnen uit het tweede seizoen zullen worden voortgezet. Producer Frost zei tegen Variety dat de nieuwe afleveringen geen herhaling zullen zijn van eerdere verhalen, maar dat de serie eveneens een tijdsprong van 25 jaar zal maken. 
Het nieuwe Twin Peaks zal te zien zijn in 2016 op de Amerikaanse betaalzender Showtime. 
 Over de cast van het derde seizoen is nog niks bekend

'Het seizoen is een soort bedankje voor de ongelooflijk gepassioneerde fans. 
Zij hebben Twin Peaks afgelopen jaren in leven gehouden en doorgegeven aan de volgende generatie', aldus Frost. 
'We hebben het geluk dat we een groep van de coolste en intelligenste mensen aangetrokken is tot onze serie. 
We zijn heel blij voor deze mensen dat de show weer terugkeert op televisie.'
 The Man from Another Place
The Man from Another Place © Screenshot
Lang leek een nieuw seizoen uitsloten. 
Zeker toen vorig jaar Lynch' dochter Jennifer op Facebook schreef: 'I AM PUTTING TO REST ALL STORIES OF TWIN PEAKS RETURN. THIS IS NOT HAPPENING.
' Deze uitspraak werd gevolgd door een tweet van producer Mark Frost: 'Beste internet, je bent heel goed in het verspreiden van geruchten. 
De waarheid is veel waardevoller en moeilijker te vinden. Met vriendelijke groet, Mark Frost'.

Maar vrijdag leefde de hoop onder fans toch weer op toen Frost en Lynch op exact hetzelfde moment een tweet verstuurden. Zei FBI-agent Dale Cooper in de serie niet: 'When two separate events occur simultaneously pertaining to the same object of inquiry, we must always pay strict attention'?

Twin Peaks, voor het eerst uitgezonden in 1990 en 1991, wordt vaak gezien als wegbereider voor kwaliteitsseries als The Sopranos en The Wire, en later Breaking Bad en True Detective. 
De serie speelt zich af in in een vreemd, geïsoleerd Noord-Amerikaans stadje genaamd Twin Peaks. In de eerste aflevering wordt het meisje Laura Palmer gevonden. 
Het blijkt een raadselachtige moordzaak, waarvoor de sympathieke FBI-agent Dale Cooper wordt ingevlogen.
 Regisseur David Lynch
Regisseur David Lynch © anp
De kans op een vervolg bestaat, jullie moeten maar gewoon afwachten
Regisseur David Lynch op het filmfestival Lucca
De zaak wordt steeds gecompliceerder. De serie zit vol met onverklaarbare verschijnselen, rare wendingen en surrealistische droomwerelden die zo kenmerkend zijn voor de stijl van Lynch. FBI-agent Cooper stuit in zijn jacht op de moordenaar van Palmer onder andere op drugsdeals, buitenaardse activiteiten, reuzen, dwergen en een pratend stuk hout.

Door een quote van Laura Palmer in de laatste aflevering van Twin Peaks, die speelt in 1989, waren fans dit jaar extra alert op een hint van Lynch. 'I will see you again in 25 years', zegt Palmer met de stem als een terugspoelend bandje tegen Cooper (zie filmpje onderaan het artikel).

The Entire Mystery

 Laura Palmer, gespeeld door Sheryl Lee
Laura Palmer, gespeeld door Sheryl Lee © anp
Liefhebbers werden vorige maand al getrakteerd op de release van Twin Peaks: The Entire Mystery, een luxueuze Blu-ray-set met Twin Peaks (1990-1991), Twin Peaks: Fire Walk With Me (1992) en alles wat er aan ongeziene scènes, introducties, achteruitspreeklesjes en documentaires te vinden was.

De identiteit van Laura Palmer moest in het tweede seizoen onthuld worden, zo was een van de eisen van televisienetwerk ABC. 
Tegen zijn zin in ging Lynch akkoord, maar ABC besloot daarna geen derde seizoen meer te financieren, waardoor veel vragen bleven onbeantwoord.

'Verwacht niet dat alle raadsels rond Palmers dood, het vreemde Noord-Amerikaanse stadje Twin Peaks, de demon Bob en diens strijd met FBI-agent Dale Cooper worden opgelost', schreef filmrecensent Kevin Toma in zijn recensie (vijf sterren) van The Entire Mystery in de Volkskrant.

Misschien dat in 2016, 25 jaar later, in seizoen drie er toch antwoord komt op alle vragen waarmee Lynch ons achterliet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™