mail: vortex.nederland@gmail.com

zaterdag 22 augustus 2015

Kodi 15.0 Isengard betekent einde Apple TV tijdperk

XBMC/kodi voor Apple TV 2 stopt

Hoewel het apparaat al sinds 2012 niet meer te koop is, is de tweede generatie Apple TV nog altijd geliefd. Omdat er een jailbreak voor het apparaat is, kan mediacenter XBMC/kodi geïnstalleerd worden zodat het mogelijk wordt om media uit meer bronnen af te spelen.
De ontwikkelaar van XBMC voor Apple TV 2 heeft aangekondigd te stoppen met het ontwikkelen van de software die de bijnaam ‘Kodi’ heeft. Het kost teveel tijd om de software voor het oude apparaat te onderhouden, bovendien zijn de prestaties volgens de ontwikkelaar ondermaats.
In een blogpost schrijft de ontwikkelaar dat de enige manier om de software te onderhouden een boel trail and error en het uitpluizen van logfiles. Dit omdat Apple nooit een SDK voor de Apple TV heeft uitgebracht. Hierdoor zou de mediaspelersoftware onstabiel zijn en regelmatig crashen.
Het onlangs uitgebrachte Kodi 14.1 is de laatste versie die op een Apple TV 2 zal werken.
Aangezien er geen jailbreak voor de Apple TV 3 beschikbaar is, moeten liefhebbers van XBMC zich wenden tot andere alternatieven welke voldoende voor handen zijn in onze webshop:
Naar de webshop voor Apple TV alternatieven
atv2-kodi-mc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™