mail: vortex.nederland@gmail.com

dinsdag 18 oktober 2016

ME2 Mirror (me-too) ideaal voor de dames

Spiegel toont tegelijk voor- en achteraanzicht

Slimme spiegel ziet voor- en achterkant.
Op de Biënnale Interieur Kortrijk 2016 presenteren twee Vlaamse bedrijven, 
Group De Keyzer (keuken- en badmeubelfabrikant) en Deknudt Mirrors (ontwikkelaar van spiegels voor B2B-toepassingen) een innovatieve spiegel - ME2 Mirror (me-too) - die personen tegelijk in voor- en achteraanzicht toont. 
Bij de realisatie van de spiegel werden de bedrijven geholpen door Imec in Leuven.

Enkele van de uitdagingen bij het ontwerpen van de spiegel waren: de elektronica bestand maken tegen veelvuldig gebruik in zeer hoge vochtigheidsomstandigheden, een camera inbouwen die beelden in hoge kwaliteit levert onder wisselende belichting, en het complexe systeem kostenefficiënt integreren.  
De ME2 Mirror is ingebouwd in een badkamermeubel met twee deuren die aan beide binnenkanten een spiegel hebben. In het linker paneel is een camera ingebouwd die zijn beeld in real-time en hoge-resolutie naar een scherm stuurt dat in de andere spiegel zit verwerkt.
Zo krijgt iemand die voor de rechterspiegel staat, tegelijk ook het beeld te zien dat de camera in het linkerpaneel opneemt.
 
Voor de realisatie van het concept kwamen Group De Keyzer en Deknudt Mirrors terecht bij Imec, dat naast zijn hoofdbezigheid als onderzoekscentrum in nano-elektronica en digitale technologie ook innovatiediensten aanbiedt aan bedrijven. Kris Hermus, Imec programmamanager voor innovatie in Vlaanderen: "We hebben heel wat kleine en middelgrote ondernemingen die inzetten op innovatie en daar ook zeer succesvol in zijn. Maar die bedrijven hebben niet altijd alle nodige expertise en intellectual property (IP) om hun ideeën om te zetten in robuuste, kostenefficiënte producten of om de best mogelijke combinatie van geavanceerde technologieën te implementeren.
Daar kunnen wij hen bij helpen."

Uitgebreid netwerk

Om de bedrijven te ondersteunen op die vlakken waar ze onvoldoende expertise hebben, heeft imec specialisten die diensten aanbieden voor alle aspecten van de waardeketen.
Daarnaast doet imec voor bepaalde taken ook beroep op een uitgebreid netwerk van (veelal Vlaamse) partners. Kris Hermus: "Voor ons is het vooral belangrijk dat het om een innovatief, grensverleggend idee gaat waarbij geavanceerde technologie een centrale rol speelt. In het geval van de spiegel bijvoorbeeld moest het product bestand zijn tegen vochtigheid, kwaliteitsvol zijn en real-time video kunnen streamen onder moeilijke lichtomstandigheden, en alles moest in een geïntegreerd systeem op de markt gebracht worden als consumentenproduct.
We zorgden zowel voor een robuust, productieklaar ontwerp als voor de integratie en de realisatie van een prototype. Imec ondersteunt de KMO's ook met productie van de elektronica."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™