mail: vortex.nederland@gmail.com

zaterdag 6 oktober 2018

Kodi 18 is beschikbaar (beta)

Eerste bètaversie van Kodi 18 is beschikbaar


Na drie alfaversies is de eerste bètaversie van Kodi 18 verschenen. Volgens het team achter de opensource mediaspelersoftware is de definitieve release nabij. Er worden geen nieuwe functies meer toegevoegd, het team richt zich nu op het oplossen van bugs.
De makers van Kodi zeggen dat de bètaversie aan te raden is om te proberen, maar dat de software nog niet helemaal klaar is voor gebruik in de huiskamer. Gebruikers wordt aangeraden om een back-up te maken. Naar schatting zijn er volgens de ontwikkelaars al tienduizenden gebruikers die met Kodi 18 werken.
Een grote vernieuwing in Kodi 18 ten opzichte van versie 17, is dat de videospeler is afgesplitst in een eigen component. Die krijgt de hoogste prioriteit boven andere acties, zoals navigatie. Ook zijn er optimalisaties doorgevoerd die de cpu-belasting moeten verlagen. Daarnaast ondersteunt Kodi 18 drm bij add-ons. Dat stelt uitgevers in staat om officiële add-ons uit te brengen om met drm beschermde video's af te spelen.
Nu er een bèta van Kodi 18 beschikbaar is, zal het aantal gebruikers van de nieuwe versie groeien. Wanneer de definitieve release volgt, weet het team nog niet. Dat hangt af van de stabiliteit van de software bij een grote gebruikersgroep. Er wordt sinds eind vorig jaar gewerkt aan Kodi 18. De eerste alfaversie kwam uit in maart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™