mail: vortex.nederland@gmail.com

donderdag 30 april 2015

Wat is een NAS nou eigenlijk precies?

Wat is een NAS server en waar moet je op letten als je er een koopt?


We hebben het over het streamen van content binnen je thuisnetwerk gehad.
Hier zijn veel mogelijkheden voor, maar je moet er wel een bron voor hebben die op het moment dat je wilt streamen aanstaat. Als je één plek wilt hebben waar al je media (foto’s, video’s, muziek, etc.) opgeslagen staat en die via ieder apparaat toegankelijk is, dan is een NAS server de oplossing.

Wat is een NAS server?

Zoals de naam al aangeeft is een NAS een opslaggeheugen dat verbonden is met je netwerk.
Het is simpel gezegd een harde schijf die je koppelt aan je thuisnetwerk (Wifi-netwerk) en die vanaf alle apparaten binnen dit thuisnetwerk, en vaak zelfs via de browser of een applicatie voor je smartphone/tablet toegankelijk is. Hier kun je alle soorten bestanden opslaan, van simpele documenten tot complete films. In de meeste gevallen krijg je met een NAS server software geleverd waarmee het eenvoudig wordt verbinding te maken, bestanden over te zetten en bepaalde mappen automatisch te laten synchroniseren.
Met de groter wordende media bibliotheken van consumenten wordt de vraag ook steeds groter.

Voordelen NAS server

Nu zul je denken dat dit hetzelfde is als content streamen vanaf bijvoorbeeld je PC.
Een NAS server een aantal belangrijke voordelen. De belangrijkste is wellicht dat een NAS altijd aan kan staan. Je kunt je PC dus rustig uitzetten en via een mediaspeler, tablet, smartphone of TV door bestanden bladeren die op de NAS server staan. Daarbij biedt de NAS natuurlijk opslagruimte die je wellicht niet in overvloed hebt op je PC. Media die binnen het thuisnetwerk wilt laten delen kun je op de NAS opslaan waardoor je ruimte voor andere zaken overhoudt op je PC.
Mocht je een back-up willen maken/draaien kan dit ook vanaf de NAS.
Ook is alles opgeslagen op één centrale plek waar je met meerdere apparaten toegang tot hebt. Als de laptop even niet aanwezig is betekent dit dus niet dat de content ook compleet afwezig is. Een ander belangrijk voordeel is dat veel NAS servers ook toegang op afstand mogelijk maken. Je kunt dus buiten je thuisnetwerk inloggen op je NAS server, mits verbonden met het internet, en door je bestanden bladeren.

Een NAS server kopen

Voordat je een NAS server koopt moet je jezelf even afvragen of je er wel een nodig hebt.
Een dergelijk apparaat is vaak veel duurder dan een simpele externe harddisk.
Daarbij zijn er zoals gezegd al veel mogelijkheden om content van bijvoorbeeld een PC naar je TV of tablet te streamen.
Als je computer toch de hele dag aanstaat of je streamt maar één keer in de zoveel tijd dan is de huidige oplossing wellicht de beste.

Als je op zoek gaat naar een NAS server zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten.
  • DLNA: Hiermee wordt het nog eenvoudiger om bijvoorbeeld een video naar je TV te streamen, mits deze ook over DLNA beschikt.
  • Opslaggeheugen: Belangrijk natuurlijk. Check even hoeveel GB aan content je al hebt en hoeveel je denkt te willen opslaan op de NAS.
  • Remote access: Dit is de mogelijkheid om ook buiten de deur toegang te krijgen tot je NAS server. Bekijk goed welke mogelijkheden elke NAS server biedt en hoe deze werken. 
  • Sommige bedrijven vragen een maandelijks bedrag voor remote access.
  • Online mogelijkheden: Bekijk welke mogelijkheden er zijn om content met vrienden/familie buiten jouw netwerk te delen. Is er bijvoorbeeld een link waar je andere personen content op kan tonen of is er integratie voor social media?
  • Back-up: Een van de hierboven besproken voordelen van een NAS is de mogelijkheid een back-up te maken van je computer. Check de mogelijkheden voor een automatische of handmatige back-up.
  • Uitbreidingsmogelijkheden: Biedt de NAS server een mogelijk voor het toevoegen van extra opslaggeheugen zodra het limiet bereikt wordt? Dit zou in de toekomst wel eens handig kunnen zijn.
  • Aansluitingsmogelijkheden: Sommige NAS servers beschikken over USB poorten om bijvoorbeeld een printer, een scanner of een externe harddisk aan te sluiten.

woensdag 29 april 2015

Netwerk & Streaming, wat zijn de mogelijkheden?

Netwerk en streaming: advies en tips

Tegenwoordig kan zo goed als alles draadloos. Zo kun je bestanden (media) vanaf een pc of ander apparaat draadloos naar je receiver of tv sturen middels diverse streaming-technieken. Denk bijvoorbeeld aan het afspelen van een film op je pc die op je tv verschijnt, of het weergeven van muziek die op je tablet staat via je receiver of home cinema set. Er zijn verschillende standaarden en certificaten op de markt te vinden waardoor het soms wat onoverzichtelijk kan worden wat je nodig hebt. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over hoe je media binnen je netwerk kunt delen/streamen richting je home cinema systeem.
Spotify-iPad
Streaming tips en adviezen
Zoals gezegd kan het streamen van content op verschillende manieren maar niet elk apparaat in je home cinema systeem en thuisnetwerk beschikt over dezelfde mogelijkheden. Daarom is het verstandig te kijken welke standaarden ondersteund worden zodat alle apparaten in je thuisnetwerk met elkaar kunnen communiceren. 

DLNA

We hebben steeds meer apparaten in onze huiskamers, slaapkamers, computerkamers, hobbykamers (en vele andere kamers) staan, maar tot voor kort was het lastig om die verschillende apparaten met elkaar te laten communiceren. Iedere productgroep zat een beetje op zijn eigen eilandje. Zo had je het audio/video eiland, het pc/printer eiland en het draagbare eiland met laptop, PDA, MP3 speler, etc. Volgens onderzoeken hebben Nederlanders gemiddeld 65 apparaten in huis staan en veel van deze apparaten hebben ook nog eens meerdere aansluitingen en weer anderen beschikken over grote bibliotheken aan bestanden. Dit kan nog wel eens voor wat chaos zorgen en maakt het leven nu eenmaal niet makkelijker.
DLNA-netwerk
Een netwerk waarin alle apparaten (of de meesten in ieder geval) met elkaar verbonden zijn is de ideale oplossing. Maar hoe zet je nu een zo’n netwerk op? Daarvoor moeten namelijk alle apparaten met elkaar kunnen communiceren en dat is nogal lastig wanneer ze allemaal hun eigen specificaties hebben en van verschillende merken zijn. We kunnen wel eens een PC met een smartphone verbinden of een iPod met een receiver, maar dit gaat dan met bepaalde software, via Bluetooth of via een bepaalde Wifi verbinding. Nooit kon echt alles met elkaar communiceren.
Om in deze chaos enige ordening aan te brengen hebben verschillende fabrikanten van consumentenelektronica, computers, en portable producten de handen ineen geslagen en iets nieuws ontwikkeld; Een protocol genaamd DLNA (Digital Living Network Alliance). Al deze fabrikanten hebben besloten hun apparaten te laten voldoen aan het DLNA protocol. Voldoen apparaten aan de eisen van DLNA, dan wordt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot (digitale) bestanden van muziek en foto’s en kun je in elke kamer van je woning een film bekijken of een print maken. alle apparatuur kan (mits het producten zijn die bestanden kunnen uitwisselen of weergeven) met elkaar ‘praten’, zonder dat het via ingewikkelde technieken of software moet.
Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een PDA met de PC synchroniseren of met je PDA een computer bedienen. Je kunt zelfs een Blu-ray film kijken in de slaapkamer terwijl de speler in de woonkamer staat. Het enige wat je nodig hebt om dit alles te kunnen is een simpel thuisnetwerk, een netwerk waarin alle apparaten met elkaar verbonden zijn. Dit netwerk kun je bedraad of draadloos opzetten en is in principe gewoon hetzelfde als het internet netwerk dat je thuis al hebt liggen (Wifi of met ethernet kabels). Wanneer je de verschillende apparaten dan weer aan dit netwerk koppelt (ze in principe gewoon toegang geeft tot het netwerk via een eenvoudige configuratie) doet de DLNA verbinding de rest.
Momenteel zijn er al veel producten die DLNA gecertificeerd zijn, wat inhoudt dat deze producten gemakkelijk met andere DLNA producten kunnen communiceren. Producten krijgen op deze manier ook meer functies dan dat we gewend waren. Zo wordt een tv niet alleen een statisch afspeel medium, maar ook een computerscherm waarmee je door bestanden kunt bladeren. Het middelpunt van een thuisnetwerk is vaak een mediacenter of een receiver met multimedia mogelijkheden. Via dit apparaat kan alles gevonden worden op andere apparatuur, kun je er doorheen bladeren, in sommigen gevallen betanden opslaan, en alles afspelen en weergeven.

AirPlay

Apple heeft een tegenhanger van DLNA in het leven geroepen in de vorm van AirPlay. AirPlay is een techniek die het mogelijk maakt draadloos bestanden te streamen tussen twee apparaten die met de techniek uitgerust zijn. Alle producten die Apple zelf lanceert zijn standaard uitgerust met AirPlay. Momenteel kan via alleen muziek draadloos afgespeeld wordt via een AirPlay apparaat, maar Apple wil hier in de toekomst ook video (en wellicht meer) aan toevoegen. Wanneer je een iPhone, iPod of iPad hebt kun je een AirPlay apparaat (bijvoorbeeld receiver) zien wanneer beiden aangesloten zijn op het Wifi thuisnetwerk. Met een simpele druk op de knop kun je dan kiezen je muziek niet via de ingebouwde luidsprekers maar via de receiver af te spelen.
WHDI

WHDI

Een groot aantal AV fabrikanten (o.a. Hitachi, LG, Motorola, Samsung, Sharp en Sony) heeft samen besloten één standaard in het leven te roepen voor de uitwisseling van multimedia HD bestanden binnenshuis die gebruik maakt van de WHDI technologie. WHDI staat voor Wirelss Home Digital Interface, wat zoveel inhoudt dat je met apparatuur die het logo van WHDI bevat draadloos HD materiaal kunt uitwisselen, zonder tussenkomt van welke bekabeling dan ook. Zo kun je een Bu-ray speler draadloos verbinden met een HD TV.
Nu er een vast protocol is (WHDI 2.0) voor de draadloze HD overdracht en er al een aantal merken, duurdere weliswaar, van gebruikmaken lijkt de weg nu vrij voor de WHDI standaard om te verschijnen op producten als set-top-boxen, HD TV’s, media centers, etc. Op deze manier zullen we draadloos 1080p materiaal van het ene naar het andere apparaat (mits uitgerust met de WHDI standaard) kunnen streamen over een afstand tot wel 30 meter. WHDI is compatibel Full HD signalen, 3D signalen en tot 5.1 audiosignalen.
Naast WHDI kun je ook met DLNA gecertificeerde apparatuur draadloos materiaal uitwisselen in een thuisnetwerk. Het enige verschil is dat DLNA gebruik maakt van gecomprimeerde overdracht van multimedia bestanden waardoor je alle apparatuur met elkaar kunt verbinden. WHDI maakt gebruik van ongecomprimeerde HD bestanden, waardoor je niet alle apparaten kunt verbinden (alleen diegene die HD aankunnen als bron of ontvanger) maar wel betere kwaliteit hebt. Momenteel is DLNA nog steeds het meest gebruikt.
iiiA

WiHD

Enige tijd na het verschijnen van WirelessHD (WiHD) versie 1.0 heeft deze standaard voor draadloze signaaloverdracht nog steeds moeite om echt door te breken in het HD streaming gevecht. Maar, WirelessHD gaat een flinke boost krijgen door de lancering van de WirelessHD 2.0 standaard. Natuurlijk terugwerkend compatibel met “oudere” WirelessHD hardware, is de nieuwste standaard geüpgrade met een hogere overdrachtsnelheid en bandbreedte (tot wel 28Gbps), wat genoeg is om 4K resolutie (4K Ultra HD), Deep Color en 3D signalen te kunnen streamen.
Intel-Widi

WiDi (Wireless Display)

Net als bovenstaande technieken is WiDi (Intel) een protocol om verschillende multimedia apparaten draadloos met elkaar te laten communiceren en gegevens uit te wisselen. De naam doet het al vermoeden; WiDi is gebaseerd op de Wifi techniek. Maar, in tegenstelling tot een normaal Wifi netwerk heeft WiDi geen router of thuisnetwerk nodig om verbinding tot stand te brengen tussen twee apparaten. Wanneer twee apparaten WiDi gecertificeerd zijn kunnen ze een eigen (klein) netwerk opzetten via de Wifi module om zo materiaal uit te wisselen. Het lijkt dus een beetje op Bluetooth.

Verander het WiFi-kanaal

Het veranderen van het WiFi-kanaal is één van de meest eenvoudige instellingen maar ook één van de oplossingen om de kwaliteit van je streams te verbeteren, zeker wanneer je in een gebied met veel WiFi-netwerken woont. WiFi-signalen worden verzonden via 11 kanalen, elk kanaal is handmatig in te stellen maar standaard staan veel WiFi-routers op hetzelfde kanaal afgesteld, vaak kanaal 6 bijvoorbeeld. Als niemand dit verandert en dus veel mensen kanaal 6 gebruiken wordt het al snel druk. Ook zijn er routers die zelf op zoek gaan naar een minder druk kanaal maar als elke router in de buurt dat doet dan kom je alsnog hetzelfde probleem tegen; een druk kanaal.

De analyse

Het is dus de bedoeling dat je zelf gaat kijken welke WiFi-kanalen druk zijn zodat je deze kunt ontwijken. Hiervoor kun je een simpel programma op je Mac, je Windows-computer of je Android-toestel installeren. Dit programma is een zogenaamde WiFi sniffer en geeft je informatie over de WiFi-netwerken in de buurt. Eenmaal geïnstalleerd krijg je veel informatie te zien maar de informatie die het meest van belang is, is de kanalen die gebruikt worden. Hieruit kun je opmaken welke kanalen het minst gebruikt worden en waar jij dus voor moet gaan.
Samsung-HU7500-netflix

WiFi-kanaal instellen

Het aanpassen van het WiFi-kanaal op je router is ook een fluitje van een cent. Zorg wel dat je de handleiding van je router bij de hand hebt of deze online opzoekt. Log in op de router, zoals beschreven in de handleiding, en zoek naar de pagina voor WiFi-kanalen/instellingen. Vaak is deze optie onder ‘geavanceerde instellingen’ te vinden. Het enige waar je naar op zoek moet is het WiFi-kanaal. Eenmaal gevonden zie je het kanaal dat standaard voor jouw WiFi-signaal gebruikt wordt staan. Middels een dropdown-menu of een invoerveld kun je dit kanaal aanpassen. Gebruik nu het meest rustige kanaal, zoals bleek uit de analyse met de eerder genoemde software. Sla de instellingen op en je bent klaar.

Van betere streams genieten

Vervolgens hoeft er niks meer gedaan te worden en is de kans groot dat het WiFi-signaal, en dus de kwaliteit van het streamen van content, verbetert. Alle apparaten die verbinding maken met je WiFi-netwerk schakelen automatisch over naar het nieuwe kanaal, daarvoor hoef je geen veranderingen door te voeren. Niet alleen zal je snelheid in sommige gevallen toenemen, ook de stabiliteit van het signaal, iets dat net zo belangrijk is, zal verbeteren.

http://www.moviestreamer.nl/nl/kodi-mediaspeler

Het einde voor de Ouya box game multimedia console


Het bedrijf dat verantwoordelijk is de Ouya Android-spelcomputer heeft zichzelf te koop gezet, aangezien het geld simpelweg op is. Dit kan nog wel eens het einde betekenen voor één van de grootste Kickstarter-successen tot op heden.

Het einde komt nabij voor Ouya

Er is een interne memo gelekt van Ouya-baas Julie Uhrman waaruit blijkt dat het bedrijf serieuze geldproblemen heeft. Sterker nog: het geld is op en het bedrijf is haastig op zoek naar een koper. Deze memo is gestuurd naar investeerders en adviseurs en vroeg aan iedereen die interesse in het bedrijf heeft te reageren voor het einde van de maand (april): dat strakke tijdschema is Ouya opgelegd door crediteurs. Dit kan nog wel eens het einde betekenen voor één van de grootste Kickstarter-successen tot op heden.
Toen de Ouya op Kickstarter stond, was het nog een nieuw en fris idee: een Android-spelcomputer en -mediaspeler voor onder je televisie. Het oorspronkelijke Kickstarter-project haalde zo’n 8,6 miljoen dollar op. Later ontving Ouya zelfs nog een kapitaalsinvestering van vijftien miljoen dollar en niet heel lang geleden zagen we Alibaba nog tien miljoen in het bedrijf investeren. We spreken hier dus over meer dan 33 miljoen dollar, dat in twee jaar tijd is opgemaakt door een bedrijf dat slechts één hardware-product op de markt heeft uitgebracht.
Er is dus iets verkeerd gegaan achter de schermen. Sinds de lancering twee jaar terug is er weinig veranderd aan het concept. Mogelijk heeft het opbouwen van een solide digitale winkel er iets mee te maken, maar het lijkt er voorlopig toch echt op dat Ouya niet meegegaan is met de tijd. Het concept is in twee jaar tijd achterhaald geworden met de aankondiging dat Android een prominentere rol krijgt in meerdere televisies van fabrikanten als Philips en Sony. Ook zijn er inmiddels betere Android-spelcomputers op de markt uitgekomen.

zaterdag 25 april 2015

Je Android uitbreiden met Apps zonder Google playstore toegang

Geen Google Play Store? Zo installeer je applicaties op je Android mediaspeler

Hoewel steeds meer Android TV boxes de zogenaamde stempel van Google krijgen en dus standaard met de Google Play Store voor het downloaden van applicaties geleverd worden zijn er nog een hoop budget modellen die het zonder deze grote applicatie bibliotheek moeten doen.
Wanneer je geen toegang hebt tot de Google Play Store zijn er toch voldoende manieren om aan apps te komen.
De Google Play Store is de grootste bibliotheek voor Android applicaties.
Hier vind je de meest populaire apps en ook is de kwaliteit van deze applicaties hoger dan applicaties die je in alternatieve app stores kunt vinden.
Kortom, iedereen wil wel toegang tot de Google Play Store hebben.
Helaas is dit afhankelijk van de afspraken die de fabrikant heeft met Google.
De machtige internetgigant stelt namelijk eisen aan fabrikanten die een certificaat van Google willen krijgen en dus de Play Store mogen voeren.
Sommige fabrikanten kiezen ervoor hun product niet te laten certificeren of komen simpelweg niet voor een certificaat in aanmerking.
Deze fabrikanten kunnen of mogen dus geen Play Store mee leveren.
Dit betekent niet altijd dat je het zonder populaire apps moet stellen.
Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om toch applicaties te installeren, diversen alternatieve app stores.
Wanneer je Android mediaspeler niet standaard is uitgerust met de Google Play Store heeft de fabrikant er in 9 van de 10 gevallen voor gekozen een alternatieve app store te gebruiken.
Er zijn heel wat van deze alternatieve bibliotheken te vinden, de meest populaire vind je hieronder. Om deze app stores te vullen worden sommige apps vanuit de Play Store gehaald en aangepast.
Dit is een kwestie van proberen.
De meest populaire apps zijn vaak wel te vinden. Het installeren van een applicatie via deze app stores gaat vaak hetzelfde als dat je het middels Google Play zou doen.
Je zoekt een applicatie op en klikt simpelweg op installeren.
  • SlideME (applicatie & website) 
  • Getjar (applicatie & website) 
  • AndroLib (website) 
  • 1Mobile (website) 
  • Blackmart 
  • Aptoide
Mocht je een specifieke applicatie zoeken maar niet kunnen vinden is het soms handig om eens op de website van de aanbieder of ontwikkelaar te kijken.
Met een beetje geluk vind je daar een .APK bestand waarmee je de app kunt installeren.
Let wel dat veel developers en bedrijven je direct naar de Google Play Store verwijzen waardoor het downloaden van de applicatie weer onmogelijk wordt.
Belangrijk: voor het installeren van een los .apk bestand (buiten een app store om) moet er een instelling op je smartphone, tablet of Android mediaplayer aangepast worden.


Ga naar de instellingen van je tablet. Hier vind je onder het kopje ‘beveiliging’ de setting ‘Onbekende bronnen’. Activeer deze optie om .apk bestanden (apps) buiten de Google Play Store om te kunnen installeren. Je zult zien dat je een waarschuwing krijgt. Dat is een logisch gevolg, want Google heeft geen controle over applicaties die van buiten de Play Store gedownload worden.
 LET OP: Er zit dus een risico aan!
.APK bestanden Googlen
Mocht je de applicatie niet kunnen vinden via de website van de aanbieder of developer dan is er altijd Google nog. Je kunt het beste zoeken op ‘apk naam applicatie’ of ‘download naam applicatie‘. Vervolgens krijg je natuurlijk een hele waslijst aan resultaten waar je even doorheen zult moeten spitten.
De meest resultaten zullen uit verschillende fora komen waar men (hopelijk) een linkje naar het .apk bestand geplaatst heeft. Eenmaal gevonden kun je het .apk bestand opslaan op je tablet, op je computer, of direct op je Android mediaspeler.
Wanneer het bestand op je computer staat kun je het via een USB verbinding overzetten naar je androidbox of gewoon naar jezelf mailen en downloaden op je tablet.
Eenmaal gedownload op je mediaspeler kun je het .apk bestand opzoeken via een File Manager (vaak vooraf geïnstalleerd op je tablet, anders even zoeken in een van de app stores).
Klik op het bestand en deze zal geïnstalleerd worden.
Het is een kwestie van uitproberen om te zien of het werkt.
Heb je zelf nog suggesties voor het downloaden en installeren van applicaties zonder de Google Play Store?
Of wellicht een manier om toch toegang te krijgen tot de Google Play Store zonder Google stempel? Laat het dan via input hieronder weten en werken wij deze post bij.
Credits: Martijn Chel

woensdag 1 april 2015

Sony Android TV prijzen bekend


Sony maakt prijzen Android TV bekend

Sony heeft de prijzen van zijn nieuwe Android-televisies voor dit jaar bekendgemaakt. Het goedkoopste ultra hd-model gaat 1499 euro kosten.
Het Japanse bedrijf kondigde de nieuwe tv's in januari al aan, maar maakt nu de prijzen en beschikbaarheid bekend. Het bedrijf is een van de eerste die tv's met het nieuwe Android TV gaat aanbieden. Alle nieuwe modellen zijn per direct online voor te bestellen en de eerste tv's zijn vanaf mei daadwerkelijk beschikbaar.

Ultra hd

Het goedkoopste ultra hd-model, met een resolutie van 3840 x 2160 pixels, gaat 1499 euro kosten. De Bravia X83C heeft een 49 inch-scherm, een nieuw dun ontwerp en een speciale ultra hd-processor.
De X85C-serie wordt net boven deze goedkoopste ultra hd-tv gepositioneerd en komt beschikbaar in 75 inch (4999 euro), 65 inch (2999 euro) en 55 inch (1999 euro). Alle tv's draaien op Android TV, het nieuwe besturingssysteem van Google speciaal voor televisies.

Full hd-tv's

Sony brengt ook nieuwe full hd-tv's op de markt. Er komt een full hd-variant van de 65 inch W85C-tv uit voor 1999 euro en Sony heeft ook nog de Bravia W80C-lijn. Die bestaat uit een 43 inch-model vor 899 euro en een 50 inch-model voor 1099 euro. De W75C van 43 en 50 inch kosten respectievelijke 869 en 1049 euro.
Ook al deze televisies draaien op Android TV, maar hebben dus een lagere resolutie en beschikken niet over diverse beeldtechnologieën van Sony zoals Triluminos Display en X-tended Dynamic Range. Deze technieken zorgen respectievelijk voor natuurgetrouwere kleuren en een hoger dynamisch bereik.

Goedkoopste lijn

De W70C is de goedkoopste lijn van Sony. De tv's hebben een full hd-scherm, maar geen Android TV en 200 Mhz-verversing in plaats van 800 Mhz. Er komen modellen beschikbaar van 32 inch voor 599 euro, 40 inch voor 699 euro en 48 inch voor 849 euro.
Samsung maakte onlangs ook prijzen voor nieuwe tv's bekend. De Zuid-Koreaanse fabrikant verkoopt dit jaar een ultra hd-tv van 40 inch voor 999 euro.

Apple komt met eigen streaming dienst! (gerucht)

Is Apple launching a TV streaming service?

Apple TV

Apple could be creating Netflix-like TV streaming service

Apple could be having another bash at TV streaming, if the latest rumours coming out of Cupertino are to be believed.
According to Re/code, the company is in talks with TV programme makers to deliver pay-TV bundles through an entirely new streaming service intended to complement, rather than replace the likes of Sky, Virgin or BT. However, what it's likely to replace is Apple's existing streaming service, Apple TV.
Apple TV
The service, which seems like a cross between Netflix and bolt-on cable TV packages, will apparently provide the service "over the web", although it's not clear whether that will mean a browser-only service, or one that can also be delivered through a set-top-box similar to its existing device.
Apple hasn't been lucky in its attempts to crack the TV market before. Apple TV, while alive, isn't exactly a flagship product and has never managed to gain the traction Roku or, indeed, Chromecast have. However, this new direct deal with programme makers, rather than distributors, could help overcome that problem.
That's not to say it will face no competition, though, as Sony will be releasing Web TV, which will offer similar mini-bundles to Apple's service.
It's also unlikely we will see the service launch alongside the Apple Watch or iPhone 6s/7 - Apple has apparently only spoken to handful of studios about its plans and, even though there is seemingly a working demo version of the product, there's been no talk at all about pricing or availability.
Would you be interested in an Apple streaming service? Let us know in the comments.

Credits: