mail: vortex.nederland@gmail.com

vrijdag 9 januari 2015

CES 2015 Las Vegas NEWS - Car Android System

Android in je auto maakt je voertuig erg slim,

Android Auto in Car system 2015


CES 2015: Android in je auto maakt je voertuig erg slim

Google wil overal komen, ook in je auto. Het bedrijf zet daarom de eerste voorzichtige stapjes naar Android Auto, een besturingssysteem dat speciaal bedoeld is voor uhm... Auto's dus. Tijdens de CES-beurs in Las Vegas mochten we een kijkje nemen naar hoe dat eruit komt te zien.
Net als varianten van Android, zoals Wear, kan Android Auto door fabrikanten worden aangepast en in bijvoorbeeld een slim dashboard worden geimplementeerd. Dat zagen we bij een kastje van Pioneer, dat volgend jaar een dashboard uit wil brengen dat in iedere auto in te bouwen is, net als een radio.

Gelinkt aan telefoon

Android Auto werkt, ook net als Wear, allemaal vanaf je telefoon. Je sluit die aan op de auto met een kabel. De verbinding met de kabel zorgt ervoor dat je telefoon niet meer te gebruiken is - je ziet dan alleen nog maar een groot Android Auto-logo staan.
Dat lijkt wat ouderwets, want waarom zou je niet gewoon via Bluetooth kunnen verbinden?
Het lijkt erop dat dat te maken heeft met de veiligheid, want daardoor raak je niet afgeleid van het rijden - wat dus een stuk veiliger is.

Eenmaal aangesloten heeft Android Auto erg veel weg van Google Now, de slimme assistent die standaard in Android zit. 

Je ziet verschillende 'kaartjes' met informatie, zoals het weer of welke afspraken je nog hebt. Dat is waar Android Auto slim wordt. Als je namelijk een adres aan een agenda-afspraak hebt toegevoegd, hoef je alleen maar te zeggen: "Navigeer me naar dat adres" en Google Maps start een routebeschrijving. Android Auto is te bedienen met een touchscreen, en hoewel het OS grote, toegankelijke knoppen heeft is het beter om spraakbesturing te gebruiken. Je hoeft daarbij alleen maar hardop te zeggen wat je wilt: "Navigeer me naar huis", "speel deze artiest af", maar je kunt ook emails versturen door ze te dicteren. Dat werkt allemaal erg intuïtief, mede omdat we dat van Google Now ook al gewend zijn. Het mooie van Android Auto is dat ontwikkelaars ermee aan de slag kunnen. Dat betekent dat iedereen er makkelijk applicaties voor kan ontwikkelen, en dat gebeurt ook al mondjesmaat. Zo is er Waze, een Amerikaanse sociale verkeersapp. Daarin kunnen gebruikers aangeven waar files staan, waar de weg is opengebroken, en wat de beste omleidingsroute is. Die functie is inmiddels geïntegreerd in Google Maps. Waze is overigens niet in Nederland te gebruiken, maar wat dacht je ervan als apps zoals Flitsmeister, Brix, of de ANWB aan de slag gaan met Android Auto? Nog lang niet alles aan Android Auto is perfect, want er zitten nu nog veel bugs in het systeem. Bovendien, en dat is een probleem dat we met meer Google-diensten hebben, is de ondersteuning voor het Nederlands nog niet in zicht. Je kunt daarom niet zomaar met je stem navigeren zonder de "Tweede Dwarsstraat" op z'n Amerikaans uit te spreken - wat nog erg idioot en omslachtig aanvoelt. Gelukkig duurt het nog even voor Android Auto volledig beschikbaar is en al helemaal voor we het in Nederland kunnen gebruiken, dus laten we hopen dat we voor die tijd goede Nederandse ondersteuning krijgen.

Bron: Tijs Hofmans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™