mail: vortex.nederland@gmail.com

zaterdag 21 februari 2015

Popcorn | Time for popcorn perfect op Android!Popcorn Time blijft mateloos populair. Dat het gebruik van deze dienst kennelijk zo illegaal is
als de pest boeit schijnbaar niemand. “Werkt Popcorn Time goed op een Android box?” is één van de meest gestelde vragen. Tot op heden moest ik de gebruikers van onze Androidboxen teleurstellen.
Op vrijwel alle Androidboxen werkt de app van Popcorn Time app matig. 720p streams gaan soms nog wel maar 1080p materiaal gaat schokken en geeft regelmatig “blokjesbeeld”. Zelfs op een topapparaat als de Minix Neo X8 loopt het niet altijd vlekkeloos.
De situatie lijkt sterk op XBMC van een paar jaar geleden. Ook toen werkte HD-video op de Android versie niet lekker. Wat was destijds de oplossing? Het afspelen van de video overlaten aan de beste videospeler voor Android, de MX player. Laat diezelfde MX player nu ook weer uitkomst bieden. Als je de stream van Popcorn Time door de MX player laat afspelen heb je perfecte kwaliteit.

Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Je kunt in Popcorn Time geen externe speler instellen.
De oplossing blijkt reuze simpel.

Volg dit stappenplan:

 • Koppel een NTFS geformatteerde SD-kaart, USB-stick of losse harde schijf aan je Android. Dit vooral om schade aan de flashopslag van je Android te voorkomen.
 • Open de instellingen van de PopcornTime app en ga naar de Cache folder (helemaal onderaan)
 • Klik op Cache folder en wijzig de locatie van de cache naar je externe SD-kaart, USB-stick of harde schijf. Je kunt deze locatie instellen door op het pijtje linksboven te klikken. Zodra External Storage verschijnt kun je je externe opslagmedium vinden.
 • Vergeet niet op Confirm (rechtsonder) te klikken.
 • Start Popcorn Time en kies een films of serie uit
 • Klik op Watch it Now en wacht tot de video speelt.
 • Laat Popcorn Time aan en klik op de Home toets van je afstandsbediening.
 • Start de MX player, open de instellingen ( klik op de drie puntjes rechtsboven)
 • Klik op Mappen   
 • Klik op Toevoegen  (links onderin)
 • Ga via Niveau omhoog naar de External Storage en kies je SD-kaart, USB-stick of harde schijf.  
 • Open de map time4popcorn en open de daarin aanwezige map cache en klik op OK
Alles is nu ingesteld. Ga via de terugtoets terug naar het hoofdscherm in MX player en je zult zien dat je film nu in de lijst staat. Klikken en afspelen maar. Zelfs de Nederlandse ondertiteling wordt automatisch geladen.
De volgende keer zijn de stappen een stuk simpeler:
 1. Start Popcorn Time en kies een films of serie uit
 2. Klik op Watch it Now en wacht tot de video speelt.
 3. Laat Popcorn Time aan en klik op de Home toets van je afstandsbediening.
 4. Open de MX player en de film staat daar in de lijst.
 5. Klikken en afspelen maar.
Je kunt eventueel voor het afspelen van de video ook Kodi/XBMC gebruiken. Voeg dan de map cache bijvoorbeeld toe aan je bibliotheek in Kodi/XBMC. Ook andere videospelers kun je gebruiken. Open bijvoorbeeld in ES File Explorer het videobestand in de cache map van PopcornTime, klik er op en je kunt kiezen welke speler je wilt gebruiken.
Ik geef toe, het is nog een tikje omslachtig maar wie weet komt er binnenkort in Popcorn Time een optie om een externe speler in te schakelen. Het werkt in ieder geval prima en als je een externe opslag voor de cache gebruikt wordt schade aan je Android box voorkomen.
Wil je geen kans lopen om vervolgd te worden voor illegaal up- en downloaden van films en series, blijf dan weg van Popcorn Time of gebruik een VPNdienst. Gebruik is dus geheel voor eigen rekening en risico.

 XBMC/Kodi

Youtube

Netflix

Popcorn

Showbox


 

 
http://www.moviestreamer.nl/nl/android-mediaplayer


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™