mail: vortex.nederland@gmail.com

zondag 8 februari 2015

Samsung Smart TV met TIZEN

Samsung heeft tijdens de Tizen Developers Conference in San Francisco een televisie getoond waarop de smart-tv-functionaliteit en -interface door het Tizen-besturingssysteem worden verzorgd. Ook heeft het bedrijf een sdk uitgebracht waarmee ook andere fabrikanten aan de slag kunnen.

Het Tizen-OS, dat op een Linux-kernel draait, wordt al gebruikt op een mobiele telefoon en op smartwatches van Samsung, en dient als een alternatief voor het door Google gedomineerde Android. De getoonde televisie biedt een interface die sterk leunt op html5-technieken. Het prototype heeft, zoals een hands-on van Tom's Guide laat zien, nog weinig onderscheidende features ten opzichte van reguliere smart tv's, maar Samsung geeft Tizen wel een eigen look and feel.

Met behulp van een laptop, smartphone of tablet kan de bediening van de televisie worden overgenomen. Dat kan door een url in te voeren of door een qr-code te scannen. De apparaten moeten wel op hetzelfde wifi-netwerk opereren. Een gekoppeld apparaat kan ook gebruikt worden om de cursor te bedienen.

In een poging andere fabrikanten en ontwikkelaars enthousiast te maken voor Tizen, heeft Samsung de Samsung TV SDK vrijgegeven. Deze betaversie maakt het softwareontwikkelaars volgens Samsung gemakkelijker om code te schrijven voor smart tv-applicaties.



Hoge verwachtingen Sony 4K



De Japanse elektronicafabrikant Sony verwacht dat er in 2014 een verviervoudiging van de verkoop van Ultra HD-televisies gaat plaatsvinden. Het WK voetbal in Brazili? speelt hierbij een grote rol.

Sony en wereldvoetbalbond FIFA kwamen onlangs overeen dat drie wedstrijden van het WK voetbal dat komende zomer in Brazili? wordt georganiseerd in Ultra HD worden opgenomen. Ook wordt er een film over het voetbaltoernooi in Ultra HD gemaakt. Het is nog onduidelijk of de voetbalwedstrijden live in Ultra HD te zien zijn maar Sony gaat in ieder geval het opgenomen content later via een eigen streamingdienst aanbieden.

Prijsverlaging:

Gelijk met een grotere beschikbaarheid van content speelt de aangekondigde prijsverlaging van Ultra HD-televisies een rol bij de verkoopverwachting van Sony. De verwachting is dat in 2014 ruim vijftien miljoen Ultra HD-televisies verscheept. Sony wil een marktaandeel van tien procent bereiken, wat overeenkomt met 1,5 miljoen Ultra HD-televisies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™