mail: vortex.nederland@gmail.com

zaterdag 25 april 2015

Je Android uitbreiden met Apps zonder Google playstore toegang

Geen Google Play Store? Zo installeer je applicaties op je Android mediaspeler

Hoewel steeds meer Android TV boxes de zogenaamde stempel van Google krijgen en dus standaard met de Google Play Store voor het downloaden van applicaties geleverd worden zijn er nog een hoop budget modellen die het zonder deze grote applicatie bibliotheek moeten doen.
Wanneer je geen toegang hebt tot de Google Play Store zijn er toch voldoende manieren om aan apps te komen.
De Google Play Store is de grootste bibliotheek voor Android applicaties.
Hier vind je de meest populaire apps en ook is de kwaliteit van deze applicaties hoger dan applicaties die je in alternatieve app stores kunt vinden.
Kortom, iedereen wil wel toegang tot de Google Play Store hebben.
Helaas is dit afhankelijk van de afspraken die de fabrikant heeft met Google.
De machtige internetgigant stelt namelijk eisen aan fabrikanten die een certificaat van Google willen krijgen en dus de Play Store mogen voeren.
Sommige fabrikanten kiezen ervoor hun product niet te laten certificeren of komen simpelweg niet voor een certificaat in aanmerking.
Deze fabrikanten kunnen of mogen dus geen Play Store mee leveren.
Dit betekent niet altijd dat je het zonder populaire apps moet stellen.
Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om toch applicaties te installeren, diversen alternatieve app stores.
Wanneer je Android mediaspeler niet standaard is uitgerust met de Google Play Store heeft de fabrikant er in 9 van de 10 gevallen voor gekozen een alternatieve app store te gebruiken.
Er zijn heel wat van deze alternatieve bibliotheken te vinden, de meest populaire vind je hieronder. Om deze app stores te vullen worden sommige apps vanuit de Play Store gehaald en aangepast.
Dit is een kwestie van proberen.
De meest populaire apps zijn vaak wel te vinden. Het installeren van een applicatie via deze app stores gaat vaak hetzelfde als dat je het middels Google Play zou doen.
Je zoekt een applicatie op en klikt simpelweg op installeren.
  • SlideME (applicatie & website) 
  • Getjar (applicatie & website) 
  • AndroLib (website) 
  • 1Mobile (website) 
  • Blackmart 
  • Aptoide
Mocht je een specifieke applicatie zoeken maar niet kunnen vinden is het soms handig om eens op de website van de aanbieder of ontwikkelaar te kijken.
Met een beetje geluk vind je daar een .APK bestand waarmee je de app kunt installeren.
Let wel dat veel developers en bedrijven je direct naar de Google Play Store verwijzen waardoor het downloaden van de applicatie weer onmogelijk wordt.
Belangrijk: voor het installeren van een los .apk bestand (buiten een app store om) moet er een instelling op je smartphone, tablet of Android mediaplayer aangepast worden.


Ga naar de instellingen van je tablet. Hier vind je onder het kopje ‘beveiliging’ de setting ‘Onbekende bronnen’. Activeer deze optie om .apk bestanden (apps) buiten de Google Play Store om te kunnen installeren. Je zult zien dat je een waarschuwing krijgt. Dat is een logisch gevolg, want Google heeft geen controle over applicaties die van buiten de Play Store gedownload worden.
 LET OP: Er zit dus een risico aan!
.APK bestanden Googlen
Mocht je de applicatie niet kunnen vinden via de website van de aanbieder of developer dan is er altijd Google nog. Je kunt het beste zoeken op ‘apk naam applicatie’ of ‘download naam applicatie‘. Vervolgens krijg je natuurlijk een hele waslijst aan resultaten waar je even doorheen zult moeten spitten.
De meest resultaten zullen uit verschillende fora komen waar men (hopelijk) een linkje naar het .apk bestand geplaatst heeft. Eenmaal gevonden kun je het .apk bestand opslaan op je tablet, op je computer, of direct op je Android mediaspeler.
Wanneer het bestand op je computer staat kun je het via een USB verbinding overzetten naar je androidbox of gewoon naar jezelf mailen en downloaden op je tablet.
Eenmaal gedownload op je mediaspeler kun je het .apk bestand opzoeken via een File Manager (vaak vooraf geïnstalleerd op je tablet, anders even zoeken in een van de app stores).
Klik op het bestand en deze zal geïnstalleerd worden.
Het is een kwestie van uitproberen om te zien of het werkt.
Heb je zelf nog suggesties voor het downloaden en installeren van applicaties zonder de Google Play Store?
Of wellicht een manier om toch toegang te krijgen tot de Google Play Store zonder Google stempel? Laat het dan via input hieronder weten en werken wij deze post bij.
Credits: Martijn Chel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™