mail: vortex.nederland@gmail.com

maandag 21 september 2015

Smart Domotica

Slim stopcontact herkent jou en je apparatuur

Inbouw-Crownstone.
De Crownstone is een stopcontact voor zowel de Europese als de Amerikaanse markt, dat met behulp van Bluetooth Low-Energy je aanwezigheid vaststelt via je smartphone. 
Bovendien herkent het toestellen dank zij uiterst nauwkeurige stroom- en spanningsmetingen. 
En dat kan leiden tot een lagere energierekening. Het is namelijk niet meer nodig om alle toestellen of lampen uit te schakelen als je boodschappen gaat doen: dat regelen de Crownstones voor je.

Crownstones maken je woning bewust van je aanwezigheid. Ze worden de ogen en oren van het huis en kunnen zo een aantal taken overnemen. Ze zijn bovendien heel betaalbaar: voor 75 euro heb je al een kit met twee of drie Crownstones. En behalve dat ze fungeren als aanwezigheids- en toesteldetector, vervangen ze ook de dimmer, standby killer, iBeacon, wake-up verlichting, timer en smart meter.
 
Crownstones vormen samen een netwerk. Dat betekent dat door het inschakelen van één Crownstone ook een aantal andere kan worden geschakeld, terwijl er toch maar één hoeft te zijn verbonden met de smartphone.
 
De Crownstone is er in twee smaken: een ready-to-go kit en een kit om zelf te installeren. Zo'n kit bevat twee of drie Crownstones
De ready-to-go kit is beschikbaar in een versie met Amerikaanse stopcontacten om toestellen te schakelen met een netspanning van 110V (type B voor VS, Canada, Mexico en Japan), en een voor de Europese markt (240V type C, E en F voor Europa, Rusland en Zuid-Amerika). Bij de ready-to-go kit ontvang je gedetailleerde instructies met een aantal gebruiksscenario's en een app voor iOS of Android smartphones of tablets.
De installatiekit bevat drie inbouw-Crownstones die kunnen worden gemonteerd in bestaande 110-V en 240-V wandcontactdozen. Ze hebben dezelfde functionaliteit als de kant-en-klare versie, maar dan voor tweederde van de prijs. Ook hier worden gedetailleerde installatie-instructies meegeleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™