mail: vortex.nederland@gmail.com

zaterdag 3 oktober 2015

Elke film afspelen, alles met geluid dankzij codec-pack

MX Player: zo installeer je een codec-pack en heb je bij elke film (weer) geluid
MX Player is een zeer populaire video-app voor Android, maar sinds één van de laatste updates zijn niet alle geluidsprofielen meer af te spelen dankzij licentie-issues. Zodoende kan je het installatiebestand van een oudere versie installeren of natuurlijk een andere app, zoals VLC, gaan gebruiken, maar nu is er ook een nieuwe oplossing: het installeren van een nieuw codec-pack en hoe je dat doet lees je in dit artikel.


MX Player

Ik ben een filmliefhebber, kijk graag filmpjes en series via bijvoorbeeld Netflix, maar ook kijk ik regelmatig films die daar niet op te vinden. Dat doe ik al jaren via MX Player, maar sinds één van de laatste updates werden sommige audioprofielen, zoals AC3, MLP of DTS, niet meer afgespeeld en een film zonder geluid is natuurlijk een no-go. Er zijn genoeg alternatieve apps in de Play Store te vinden, maar MX Player blijft voor veel mensen de oude en vertrouwde app om video's mee af te spelen.

Nu is het natuurlijk mogelijk om een los installatiebestand te downloaden van een oudere versie en deze te installeren, zodat je hier geen last van hebt, maar dan mis je weer de nieuwe designelementen. Een andere mogelijkheid waar ik eerder naar gekeken heb was het gebruiken van een los codecpack om er zo voor te zorgen dat het geluid bij veel films wel weer ging doen, iets wat ik vroeger ook al eens geïnstalleerd had.

Zo'n codecpack was toen ik eerder keek nog niet te vinden, maar inmiddels is deze wel te downloaden voor MX Player versie 1.7.35, dankzij senior member van XDA-developers ktsamy. Als je dit codecpack installeert kun je voortaan weer heerlijk genieten van films inclusief geluid.
MX Player - stappenplan installeren custom codec-pack

Stappenplan

→Stap 1: Download het AIO 1.7.32 codec-pack en zorg ervoor dat deze in de een voor jou bekende map komt te staan op het apparaat waarop je het codecpack wilt installeren. Eerder moest je nog uitvogelen welk codecpack je precies nodig had, maar dit codecpeck bevat versies voor verschillende hardware-decoders.

→Stap 2: Open MX Player en ga naar instellingen - decoder - custom codec.
Hier werd het codecpack al automatisch gezien, maar of dat bij iedereen zo is, is onbekend.
MX Player - stappenplan installeren custom codec-pack
→Stap 3: Kies het gedownloade AIO 1.7.32 codec-pack uit de map waarin deze is opgeslagen.

→Stap 4: MX Player zal automatisch de juiste codec kiezen voor jouw apparaten en start automatisch opnieuw op.

→Stap 5: Om te verifiëren of alles werkt kun je uiteraard een film opstarten waarbij het geluid het eerst niet deed of even rechtsboven klikken op de drie puntjes, kiezen voor 'help' en kies daarna voor 'about', waar je kunt zien dat er een custom codec geïnstalleerd is. Mocht de muziek om één of andere redenen toch niet afspelen, kijk dan ook nog even bij instellingen - decoder en vink daar 'Use H/W+ decoder' even aan.
MX Player - stappenplan installeren custom codec-pack

Beschikbaarheid

MX Player is te downloaden als gratis variant via onderstaande knop, waarbij af en toe een advertentie getoond wordt. Wil je geen ads zien dan kun je de betaalde Pro-variant downloaden á € 4,60 via de Play Store.

Bron: XDA via PhoneArena

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™