mail: vortex.nederland@gmail.com

maandag 18 april 2016

3D printen doe je gewoon online:

Online 3D-printservice

Online 3D printservice
Online 3D printservice

Igus stelt opent na de Hannover Messe een online 3D-printservice met de mogelijkheid om CAD-bestanden van kunststof onderdelen te uploaden en het gewenste materiaal te selecteren. 
De prijs van het te printen onderdeel is vervolgens ten zien op het scherm en de producten zijn direct te bestellen. Het online bestelpagina is een uitbreiding van de 3D-printdienst die Igus al aanbiedt. 
De mogelijkheid speciale onderdelen uit slijtvast materiaal te printen is vooral voor prototypen en kleine series interessant.  
Filamenten
"Je ziet al tijdens het bestelproces de stuksprijs van de onderdelen, gebaseerd op het printvolume", vertelt productmanager Tom Krause.
Er kan worden gekozen uit vier verschillende tribo-filamenten, die volgens Igus minimaal 50 maal slijtvaster zijn dan standaard filamenten voor FDM-printing.
Testprogramma's in het Igus testlaboratorium hebben bovendien aangetoond dat de slijtvastheid van geprinte tribo-componenten vergelijkbaar is met Iglidur spuitgietcomponenten en halffabrikaat gefreesde Iglidur-componenten.
 
Levertijd
Na het plaatsen van de items in het winkelmandje, hebben gebruikers van de 3D-printservice de mogelijkheid om aan individuele items van hun bestelling opmerkinge toe te voegen.
Hier kunnen bijzonderheden, bijvoorbeeld over mechanische nabewerking, worden toegevoegd.
De doorlooptijd is vanaf de ontvangst van de opdracht tot uitlevering van de afgewerkte producten doorgaans twee tot drie werkdagen, al naar gelang de omvang van de bestelling.
Bij complexe componenten kan de levertijd in bepaalde situaties twee tot drie dagen langer zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™