mail: vortex.nederland@gmail.com

maandag 18 april 2016

Rebuy koopt gebruikte; smartphones, tablets, consoles, camera's, action camera's en smartwatches

Aankoper van gebruikte elektronica online












In april is in Nederland de aankoopshop voor gebruikte elektronische apparatuur 
http://www.rebuy.nl/ geopend door de internationale Re-Commerce-onderneming reBuy. De Europese handelaar in gebruikte apparatuur is al actief in het buitenland, met meer dan 5 miljoen klanten. ReBuy kocht inmiddels al voor meer dan € 150 miljoen producten aan in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Oude telefoons of andere elektronica die niet meer in gebruik is, kan op http://www.rebuy.nl/  worden verkocht. Anders dan bij aanbieders van veilingen en marktplaatsen verloopt de verkoop van de producten via een eenvoudige gestandaardiseerde procedure. 
Bij de afhandeling komen geen lange wachttijden kijken en wordt er gewerkt met vaste prijzen. 
De aankoopportfolio is in Nederland tot op heden ongeĆ«venaard: de categorieĆ«n bij reBuy zijn: smartphones, tablets, consoles, camera's, action camera's en smartwatches. 
Al deze producten kunnen gratis in een pakket naar reBuy verzonden worden en vervolgens ontvang je snel en eenvoudig het verkoopbedrag op je rekening.

Een alternatief voor de wegwerpmaatschappij

Dankzij een professioneel proces van herwaardering en met de hulp van geschoolde experts, verlengt reBuy de levenscyclus van producten. De shop voor gebruikte elektronica is gevestigd in Berlijn en hanteert het principe van de kringloopeconomie. Dit betekent dat artikelen aan de hand van een uitgebreid traject gebruiksklaar worden gemaakt voor een tweede leven, en daarmee een langere levensduur. CEO Lawrence Leuschner verduidelijkt: "ReBuy is gebaseerd op een business-model dat groei wenst te verenigen met een bijzondere doelstelling, want het maatschappelijke fenomeen van de wegwerpmaatschappij kunnen we ons, zowel moreel als economisch, niet langer veroorloven".

Achtergrond

reBuy is opgericht vanuit een studentenhuis in Berlijn waar vijf vrienden in 2009 het idee uitwerkten.  Intussen is reBuy uitgegroeid tot een Europees merk van aanzienlijke omvang: met 500 medewerkers en met een logistiek centrum van 10 000 m² verwerkt reBuy meer dan 2,5 miljoen producten en is het actief in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.
In 2015 behaalde de onderneming al een omzet van € 70 miljoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™