mail: vortex.nederland@gmail.com

maandag 20 juni 2016

Strijd tegen cybercrime

Interpol en TNO gaan samen werken in de strijd tegen cybercrime


Interpol en TNO hebben een verklaring ondertekend waarin beide organisaties aangeven gedeelde gebieden te zien voor verdere samenwerking bij de bestrijding van cybercrime. Gebieden voor mogelijke toekomstige samenwerking zijn de ontwikkeling van innovatief trainingsmateriaal en gerelateerde cursussen en seminars voor handhavende instanties.

Interpol en TNO ontwikkelden samen als eerste in zijn soort een gespecialiseerde opleiding om de methoden en strategie├źn te identificeren die worden gebruikt door de georganiseerde misdaadnetwerken en individuen om detectie op de Darknet voorkomen.  
Een particulier Darknet-netwerk, privaat cryptogeld en een gesimuleerde marktplaats zoals door  criminelen wordt gebruikt, werd nagemaakt door Interpol's Cyber ​​Research Lab en TNO en voor de eerste oefening ondergebracht bij de Interpol Global Complex voor Innovatie (IGCI) in Singapore. Een tweede training werd gehouden in Brussel en een derde zal komende augustus de IGCI worden gehouden.
 
"Het is door samenwerking met onderzoeksinstellingen als TNO, dat we politie en andere rechtshandhavers kunnen blijven voorzien van de opleiding en de middelen die ze nodig hebben om effectieve maatregelen te nemen bij de bestrijding van cybercriminaliteit", zegt Noboru Nakatani, executive director van het IGCI.
 
Henk Geveke TNO managing director voor Defensie, Veiligheid zegt: "De huidige gezamenlijke inspanningen van Interpol en TNO geven betrokken partijen wereldwijd al een dieper begrip van de zich steeds verder ontwikkelende criminele activiteiten op het Darknet. Door nauw samen te werken met Interpol kunnen we de politie en andere wetshandhavers beter ondersteunen in hun werk tegen cybercrime."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™