mail: vortex.nederland@gmail.com

woensdag 22 juni 2016

Waarom populaire concerten altijd direct uitverkocht zijn...lees meer

New York bestraft gebruik ticket-bots

New York
Madison Square Garden
Veel concertgangers die via internet een toegangskaartje voor hun favoriete band wilden bestellen, hebben het al eens meegemaakt: je zit klaar op het moment dat de online-verkoop van start gaat, drukt meteen op de button ‘bestellen' en bent al te laat. Uitverkocht. 
En maak je geen illusie, je had geen schijn van kans. 
Ze waren waarschijnlijk al ingepikt door bots en worden vervolgens voor woekerprijzen doorverkocht.

In New York slaagde zo'n bot er bijvoorbeeld in om binnen een minuut 1012 tickets voor U2 in Madison Square Garden te bemachtigen. De staat New York heeft bekendgemaakt dat zwarthandelaren die zulke bots gebruiken een boete of zelfs gevangenisstraf kunnen krijgen. 
"New Yorkers worden al veel te lang geconfronteerd met deze frustrerende praktijken", zegt  politicus  Marcos Crespie.  
Het gebruik van dergelijke tools was al illegaal, maar gold slechts als een overtreding, niet als een misdrijf. Maar na drie jaar onderzoek vond procureur-generaal Eric T. Schneiderman dat deze praktijk zo wijdverbreid was, dat de staat hardere maatregelen moest nemen.
 Ticketbureaus en credit card bedrijven onthulden dat bots binnen enkele seconden de beste plaatsen inpikken, waarna de zwarthandelaren ze doorverkopen voor een veelvoud van de oorspronkelijke prijs. Zwarthandelaren die zulke software exploiteren, kunnen vanaf nu rekenen op een veroordeling voor crimineel gedrag, met straffen die gelden voor een 'Class A' misdrijf: een boete van maximaal $ 5000 of een jaar cel. 
 
Mogelijk komen er nog meer wetten om een einde te maken aan de praktijken van de zwarte handel. Schneiderman wijst ook op 'event insiders', inclusief de artiesten, die soms meer dan de helft van de toegangskaarten zelf reserveren. Hij richt zijn pijlen eveneens op de ticket-bureaus die vaak een toeslag van meer dan 20% rekenen, waardoor een kaartje van $ 50 ineens $ 60 gaat kosten.

Het zal toch niet?? in Nederland ook?....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™