mail: vortex.nederland@gmail.com

maandag 22 juni 2015

Dacht je dat 4K ultra HD het einde was?!......

8K

Een stap verder dan UHD

Dacht je dat 4K het nieuwste van het nieuwste was in TV-land?
Neen, die titel behoort toe aan 8K - een term die verwijst naar een resolutie van 7.680 bij 4.320 pixels! Dat zijn meteen 16 keer zoveel pixels dan bij Full HD.
Op IFA 2012 konden we bij Sharp al een 85-inch scherm met die resolutie bewonderen.
De beelden zagen er zo gedetailleerd uit, dat we bijna voor een raam leken te staan.
Zelfs als we er vlak bij stonden.
De BBC en het Japanse NHK gebruikten deze technologie al voor een aantal uitzendingen tijdens de Olympische Spelen in London.
Maar daar zal het voorlopig even bij blijven: 8K in de woonkamer is nog vele jaren van ons verwijderd.

'8K Ultra HD televisies vanaf 2018 breed beschikbaar'

De marktspecialisten doen een voorspelling

Terwijl 4K Ultra HD aan een opmars bezig is, onlangs werden ook de specs voor de bijbehorende Blu-Rays bekend, blikt marktspecialist Display Search verder vooruit. Volgens de site kunnen hebben we vanaf 2018 de keuzen uit 4K-televsisies en de dan inmiddels ook breed beschikbare 8K-televisies.
Televisies die geschikt zijn voor 8K hebben een resolutie van 7.680 bij 4.320 pixels, tegenover een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels bij 4K. Momenteel zien we in winkels enkel nog die 4K Ultra HD-televisies terug, analisten voorspellen in 2018 een dertig procent marktpenetratie van Ultra HD, maar over drie jaar moeten de eerste 8K tv’s breed beschikbaar zijn, ook al zal de content voor 8K dan nog niet bijgebeend zijn.
8K Ultra HD zien we momenteel nog vooral op beurzen en bij prototype tv’s. In Azië kijkt men al vooruit naar 8K content voor consumenten: het Japanse NHK is één van de grote spelers achter de hoge resolutie en de Japanse overheid heeft aangegeven in 2020 de Olympische Spelen in 8K Ultra HD uit te willen zenden. Voor consumenten is er wat betreft 8K-hardware en 8K-content momenteel nog niets beschikbaar.

bron: fwdmagazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™