mail: vortex.nederland@gmail.com

vrijdag 26 juni 2015

Onbespied internet via gratis VPN, voor Windows, Mac en Android

Extra veilig internetten met een VPN

Veilig internetten met een vpn 
Dankzij een VPN (Virtual Private Network) kun je veiliger internetten via een openbaar wifinetwerk of 'wifi hotspot'. Hoe installeer je zo'n VPN op je smartphone, tablet of laptop?
  • VPN One click
Internet adresbalk wwwWebsites waarop je moet inloggen, zoals die van banken en webmaildiensten, schakelen je webbrowser automatisch om naar een versleutelde internetverbinding. In dat geval staat er 'https://' voor het webadres, waarbij de s staat voor secured (versleuteld). Zo kunnen hackers (die van hetzelfde openbare wifinetwerk gebruik maken) geen gegevens onderscheppen uit jouw gegevensverkeer van en naar die websites. 
In een publiek wifi netwerk wil je liever continu beveiligd internetten. Dat kan met een dienst als VPN One Click (www.vpnoneclick.com). Er zijn meerdere goede en betaalbare VPN-diensten. Onze bespreking van VPN One Click is geen aanbeveling voor specifiek deze VPN-leverancier; we hebben hem (nog) niet vergeleken met concurrenten. Zie onze bespreking slechts als een voorbeeld van wat er komt kijken bij de installatie en het gebruik van een VPN-dienst.

VPN One Click

VPN One Click is, zoals gezegd, een van de vele aanbieders van VPN, een continue beveiliging (versleuteling) van je internetverbinding. Je surft met een VPN (Virtual Private Network) als het ware via een beveiligde 'tunnel' over internet. Wel loopt al het internetverkeer dan via een server van de VPN-aanbieder.
Het bedrijf belooft privacy ('wij houden geen logbestanden bij') en de dienst is voor verschillende platforms gratis of niet al te duur:
  • Windows (gratis)
  • Android (gratis)
  • Linux (gratis)
  • iPad en iPhone (€1,79 per maand, wel 7 dagen gratis probeerversie)
  • Mac OS X (€2,69 per maand)
De VPN-dienst installeer je met gratis software, of met een app. Heb je geen VPN meer nodig op je apparaat (verlaat je het publieke wifinetwerk), zet de VPN dan weer uit, want een VPN vertraagt meestal wel je verbinding.

VPN One Click installeren in Windows

  1. Surf in de webbrowser naar: www.vpnoneclick.com/download;
  2. Klik (onderaan de pagina) op de vermelding van de Windows-versie van VPN One Click;
  3. Het download-venster verschijnt. Kies Bestand opslaan. Standaard wordt het programmabestand in de download-map van de browser opgeslagen;
  4. Iedere keer als je VPN One Click wil gebruiken, moet je het programma starten vanuit deze downloadlocatie door erop te dubbelklikken, of verplaats het bestand naar een andere locatie en start het programmabestand aldaar;
  5. Geef Windows toestemming het programma uit te voeren (als Windows daarom vraagt);
  6. Het VPN One Click bedieningspaneel verschijnt. Kies een VPN-server naar wens. Bijvoorbeeld die in Nederland of in Duitsland. Het kan handig zijn een server te kiezen die jou speciale rechten geeft, zoals het kunnen kijken naar een bepaalde videodienst die begrensd is tot een bepaald land die begrensd is tot een bepaald land.
  7. Als de rode knop: 'Status: niet verbonden' verandert in een groene knop: 'Status: verbinden' (zie afbeelding hieronder), dan is de internetverbinding met een VPN (versleuteling) beveiligd. (Er had dus eigenlijk 'verbonden' moeten staan).
  8. Je kunt hierna veilig (onbespied) internetten, zo lang VPN One Click actief is (zie de vermelding in de Windows taakbalk).
VPN One Click voor Windows

VPN One Click installeren in Mac OS X

Let op: Mac OS X 10.7 of hoger is vereist. 
  1. Surf in de Safari browser naar: www.vpnoneclick.com/download;
  2. Klik in deze pagina op de vermelding 'Mac App Store';
  3. De App Store opent automatisch met het VPN One Click installatievenster. Knop op de link 'Gratis' en na de klik verandert deze knop in 'Installeer'. Klik er nogmaals op om hem te installeren;
  4. Het VPN One Click bedieningspaneel verschijnt als het goed is vanzelf na de installatie. Kies een VPN-server naar wens. Bijvoorbeeld die in Nederland of in Duitsland. Het kan handig zijn een server te kiezen die speciale rechten geeft, zoals het kunnen kijken naar een bepaalde videodienst die begrensd is tot een bepaald land.
  5. Als de rode knop: 'Status: niet verbonden' verandert in een groene knop: 'Status: verbinden', dan is de internetverbinding met een VPN (versleuteling) beveiligd. (Er had dus eigenlijk 'verbonden' moeten staan).
  6. Je kunt hierna veilig (onbespied) internetten, zo lang VPN One Click actief is.

VPN One Click installeren in iOS (iPad en iPhone)

  1. Open de App Store;
  2. Zoek naar VPN One Click;
  3. Installeer de app;
  4. Kies bij openen van de app voor de 'gratis proefversie 7 dagen';
  5. Hierna installeert de app een nieuw (VPN) profiel voor je internetverbinding;
  6. In het menu Instellingen van iOS, staat bij de vermelding VPN: 'geen verbinding'. Maar de juiste verbinding kun je (rechts in beeld) uit een rijtje met servers kiezen. Kies een VPN-server naar wens. Bijvoorbeeld een in Nederland of in Duitsland. Het kan handig zijn een server te kiezen die jou speciale rechten geeft, zoals het kunnen kijken naar een bepaalde videodienst die begrensd is tot een bepaald land;
  7. Hierna is de VPN-verbinding nog niet actief. Bovenaan het rijtje servers van de vorige stap moet je nog het schuifknopje VPN op 'aan' zetten. Deze schuifknop wordt dan groen.
  8. Je kunt hierna veilig (onbespied) internetten, zo lang VPN One Click actief is. 
  9. Zie bij de vorige stap hoe je VPN weer kunt uitschakelen.
VPN One Click voor iOS op de iPad

VPN One Click installeren in Android

  • Open de Google Play Store (de standaard softwarewinkel);
  • Zoek naar de app VPN One Click;
  • Kies VPN One Click (gratis/free);
  • Kies Installeer;
  • Accepteer de van gevraagde toegangsrechten (tot de gegevens en voorzieningen op de telefoon of tablet);
  • Kies na Installatie voor Openen;
  • Het VPN One Click bedieningspaneel verschijnt met een lange lijst VPN-servers om uit te kiezen. Kies bijvoorbeeld een server in Nederland of in Duitsland door op de naam van dat land te drukken. Het kan handig zijn een server te kiezen die speciale rechten geeft, zoals het kunnen kijken naar een bepaalde videodienst die begrensd is tot een bepaald land.
  • Android vraagt toestemming om VPN One Click je netwerkverbinding te laten beheren; stem toe;
  • Naast de tijd in de taakbalk van Android komt een klein sleuteltje in beeld; VPN One Click is actief;
  • Je kunt hierna veilig (onbespied) internetten, zo lang VPN One Click actief is. Klik op het sleuteltje om de VPN verbinding te beheren en eventueel uit te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™