mail: vortex.nederland@gmail.com

maandag 22 februari 2016

Smartphone bediend je auto

Auto op slot met smartphone


Al decennialang is het een gewoonte voor autobezitters om een auto te ontgrendelen en te starten met een fysieke sleutel. Dat gaat veranderen. Volvo gaat auto's leveren zónder fysieke autosleutels.

Een koper van een Volvo krijgt straks de mogelijkheid om een applicatie op zijn of haar smartphone te installeren. Deze app, die de fysieke autosleutel vervangt, heeft een ingebouwde digitale sleutel. De innovatieve applicatie maakt gebruik van Bluetooth-technologie en biedt meer flexibiliteit en een nieuwe manier om auto's te delen en te gebruiken.  
De smartphone app biedt alle functies waar een fysieke autosleutel ook over beschikt: het ontgrendelen en vergrendelen van de auto, het openen van de kofferklep en het starten van de motor.
 
Deze technologie maakt het eveneens mogelijk om meer digitale sleutels in één app te ontvangen, waarmee klanten verschillende Volvo's op diverse locaties kunnen gebruiken.
 

Huurauto

De app biedt eveneens mogelijkheden om een huurauto te boeken en te betalen, om direct daarna de digitale sleutel afgeleverd te krijgen op je smartphone. Bij aankomst op de bestemming kan de bestuurder de auto via GPS lokaliseren, ontgrendelen en ermee wegrijden. Frustraties door lange wachtrijen op vliegvelden of treinstations zijn daarmee verleden tijd.
 

Delen

De digitale sleutel maakt het delen van een auto makkelijker en meer vertrouwd. Automobilisten kunnen straks hun digitale sleutel naar smartphones van andere mensen - zoals familieleden, vrienden en collega's - sturen zodat ook zij de auto kunnen gebruiken.
 

Mobilitetswensen veranderen

"We zijn niet geïnteresseerd in technologie omwille van de technologie. Nieuwe technologie moet het leven van onze klanten makkelijker maken en een tijdsbesparing opleveren. De mobiliteitswensen veranderen, net als de verwachtingen van klanten om auto's op een makkelijkere manier te kunnen gebruiken", zegt Henrik Green, vicepresident Product Strategy & Vehicle Line Management bij Volvo Car Corporation. "Onze digitale sleuteltechnologie heeft de potentie om de manier waarop auto's worden gebruikt en gedeeld compleet te veranderen. Auto's kunnen in plaats van de hele dag op een parkeerplaats door te brengen ook meer en efficiënter gebruikt worden door diegene die dat van de eigenaar mag."
 
Volvo start in de lente van 2016 met het testen van deze technologie. Dat gebeurt in samenwerking met autodeelbedrijf Sunfleet, gevestigd op het vliegveld van Göteborg-Landvetter Airport in Zweden. In 2017 wordt een gelimiteerd aantal zakelijk verkrijgbare auto's uitgerust met de nieuwe digitale sleuteltechnologie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™