mail: vortex.nederland@gmail.com

zondag 1 maart 2015

Beste WiFi Router 2015

asus_rt-ac87
Credits to Nico


Beste Wi-Fi router 2015


Wij krijgen vaak de vraag, wat is nu de beste Wi-Fi router? Het antwoordt op deze vraag is afhankelijk van de situatie waar u de Wi-Fi router gaat gebruiken. De techniek staat ook niet stil en zo komt er om de paar maanden wel weer een nieuwe en betere variant op de markt. Een goede Wi-Fi router kan echter prima een paar jaar mee en hoeft u niet steeds te vervangen. Hieronder leest u enkele tips bij de keuze voor de beste Wi-Fi router die aansluit op uw situatie. Deze tips kunt u gebruiken om de beste Wi-Fi router voor het jaar 2015 te selecteren.

In het kort: wat doet een router?

U moet een router zien als een soort verkeersleider.
Wanneer u via uw computer naar bijvoorbeeld moviestreamer.nl gaat, dan zal de router de gegevens van moviestreamer.nl doorsturen naar de computer die deze website wil bezoeken.
De router doet dit voor alle aangesloten apparaten zoals uw laptops, tablets en smartphones.
Het heen en weer versturen tussen uw apparatuur en het internet wordt gedaan via honderden of soms wel duizenden aparte verbindingen.
Al deze verbindingen worden door de router binnen enkele nanoseconde doorgestuurd naar het juiste apparaat. Wanneer u dus met meerdere mensen tegelijk op internet zit zal een router binnen 1 seconde ontzettend veel dingen tegelijk doen.

Belangrijkste eigenschappen van een Wi-Fi router

De processor: Omdat een router veel dingen tegelijk moet doen is het belangrijk dat dit snel en zonder fouten gebeurd. Een router heeft dan ook een processor aan boord welke met een bepaalde snelheid wordt aangeduid. Tegenwoordig hebben de meeste routers processoren met snelheden in gigahertz ( ghz ) en zijn de beste routers voorzien van dual-core processoren om nog sneller berekeningen uit te voeren.

Het geheugen: Een router heeft ook geheugen nodig om dingen op te slaan zodat hij niet constant dezelfde berekeningen hoeft te doen en de processor dus wordt ontlast.
Het geheugen wordt vaak opgedeeld in twee delen.
Zo is er standaard werkgeheugen en een apart flash geheugen.
Het flash geheugen bevat de configuratie data en het besturingssysteem.
De beste routers van dit moment hebben meestal 256 Mb aan werkgeheugen en 128 Mb aan flashgeheugen aan boord. Vooral bij draadloze toepassingen wordt er veel geheugen gebruikt.
Om voor een draadloos apparaat alles zonder vertraging te laten verlopen wordt meestal 1 Mb aan geheugen gebruikt. Dit geeft u een idee hoeveel draadloze apparatuur u kunt aansluiten voordat de router het niet meer aan zou kunnen.
Moederbord van een router met processor en geheugen.
Moederbord van een router met processor en geheugen.

Wi-Fi chip: Een zeer belangrijk onderdeel van een draadloze router is de Wi-Fi chip die verantwoordelijk is voor het afhandelen van alle draadloze verbindingen en het zendvermogen.
Voor Wi-Fi worden op dit moment 2 verschillende radiofrequenties gebruikt; de 2,4 Ghz band en de 5 Ghz band. De beste routers zijn zogenaamde dual-band routers welke deze 2 frequenties combineren. Het zendvermogen van de chip is voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor het bereik van uw Wi-Fi verbinding. In Nederland mag u wettelijk tot 100mw uitzenden op de 2,4 Ghz band en tot 1000mw op de 5ghz band.
Een gemiddelde router levert ongeveer 40mw aan zendvermogen.
De snelheid van uw Wi-Fi verbinding is afhankelijk van de Wi-Fi standaard die uw router gebruikt maar ook die uw ontvanger ondersteund. Tegenwoordig werken de beste routers met de Wi-Fi standaard genaamd Wireless-AC, ook wel bekend als 802.11ac.
Deze Wi-Fi standaard gebruikt beide frequenties en kan hiermee een beter bereik leveren en hogere snelheden. De vorige Wi-Fi standaard was Wireless-N ( 802.11n ) welke tot ongeveer 300 Mbps aan snelheid aan kon.
De Wireless-AC standaard levert inmiddels al snelheden tot 1,7 Gbs en gaat richting de 2 Gbs.

Antennes: Hoe meer antennes hoe beter het bereik zult u denken. Echter is dit niet het geval bij Wi-Fi antennes. Met meer antennes is het vaak wel mogelijk hogere doorvoersnelheden te behalen of om op meerdere frequenties tegelijk uit te kunnen zenden. Het bereik wordt onder andere bepaald door de versterking van de antennes en de manier van zenden. Wanneer er meerdere antennes beschikbaar zijn met ondersteuning van slimme software en ook nog eens een hoog zendvermogen, dan krijgt u vaak het best mogelijke bereik. Deze combinatie vindt u dan ook meestal alleen terug bij de beste wifi routers.

Vaste aansluitingen: Het vijfde punt waar u op moet letten bij de aanschaf van een Wi-Fi router zijn de beschikbare aansluitingen. Vaak sluit u ook via de normale netwerkkabel apparaten aan. Deze apparaten sluit u aan op de LAN poorten van de router welke tegenwoordig tot gigabit snelheid kunnen gaan. De LAN aansluitingen kunt u eventueel uitbreiden naar meerdere aansluitingen, dit gebeurd door middel van een gigabit switch. Naast de LAN poort beschikt elke router ook over 1 of 2 WAN poorten. Een WAN poort is de aansluiting waarop u uw internet modem aansluit. Deze WAN poorten zijn bij de beste routers ook geschikt voor gigabit snelheden.

Buiten de netwerkaansluitingen zijn er vaak ook USB poorten aanwezig.
De betere routers beschikken over USB 3.0 aansluitingen die ook dienst kunnen doen als eSATA poort voor externe SATA harde schijven.

Beste Wi-Fi Router 2015

Om u op weg te helpen in uw zoektocht selecteren wij hieronder enkele modellen welke door meerdere onafhankelijke websites zijn verkozen tot de beste Wi-Fi routers.
De onbetwiste nummer1: Asus RT-AC87U
Asus RT-AC87U
De Asus RT-AC87U is sinds eind september 2014 op de markt en beschikt over een gecombineerde
Wi-Fi snelheid van 2,33 Gbps! Op de 2,4 Ghz frequentie is een maximale snelheid van 600 Mbps te behalen maar wanneer u de 5 Ghz band gebruikt kunt u tot wel 1,7 Gbps behalen.
Deze router is ook bedraad super snel, de 4 Gigabit LAN poorten zijn ideaal voor bekabelde apparatuur en de Gigabit WAN poort zorgt ervoor dat er tussen het modem en de router geen vertraging zit. De Asus RT-AC87U beschikt over 2 USB.30 poorten voor harde schijven en printers.
In de Asus RT-AC87U zit speciale software die het Wi-Fi bereik verbeterd en vergroot, ook voor apparatuur die nog op oudere Wi-Fi standaarden werken.
Daarnaast zit er speciale software ingebouwd van Trend Micro welke u beschermd tegen virussen, phishing, spyware en malware.
Dankzij ouderlijk toezicht kunt u de router ook instellen om bepaalde websites te blokkeren of om tijden aan te geven wanneer internet wel en niet gebruikt kan worden.
Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de tablets of telefoons van de kinderen tot een bepaalde tijd toegang te geven tot internet en applicaties en websites te blokkeren naar wens.

http://www.moviestreamer.nl/nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™