mail: vortex.nederland@gmail.com

dinsdag 3 maart 2015

Netflix USA vanuit Nederland bekijken?!

Netflix USA benaderen vanuit Nederland (of waar dan ook..)

Netflix uit een andere regio kijken? Lees hoe je ongeacht je locatie het aanbod van elke Netflix regio kan bekijken op elk apparaat – van mini-tablet tot Smart-TV! Hoe kan het dat het aanbod per regio zo verschilt en waarom is dit zo? En hoe kan je Netflix van een andere regio kijken? Lees verder en je kijkt binnen no-time live mee met de Amerikanen!

Sinds Netflix in 1997 begon met het online verhuren van DVD’s is het verhuurbedrijf uitgegroeid tot de meest populaire streaming video dienst met meer dan 48-miljoen leden. Tot voor kort alleen beschikbaar in de VS maar sinds kort is Netflix ook officieel beschikbaar buiten Amerikaanse grenzen.
Vandaag de dag is Netflix officieël beschikbaar in de VS, Canada, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Denemarken, Finland, Zweden, Noorwegen, Latijns-Amerika, Brazilië en Nederland. Hoewel de nieuwe uitbreiding positief lijkt is het aanbod per land zeer verschillend. Het meest uitgebreide aanbod vind je bij de Amerikaanse Netflix gevolgd door de variant uit het Verenigd Koninkrijk.

Waarom verschilt het Netflix aanbod per regio/land?

Netflix onderhandelt met producenten en komt tot een licentie om materiaal op te nemen in het aanbod. In de licentie wordt o.a. vastgelegd in welke regio het materiaal mag worden aangeboden en voor hoe lang.
Zo kan het zijn dat een video in Nederland beschikbaar is maar in het Amerikaanse aanbod niet te vinden is. Ook het moment van beschikbaarheid veschilt per regio. Veel series zijn “live” te volgen met het Amerikaanse aanbod terwijl andere landen een seizoen (of meer) achterlopen.
Voordat Netflix een licentie aangaat voor een bepaalde regio wordt er eerst onderzocht of Netflix klanten in die regio ook behoefte hebben aan het materiaal. Het aanbod wordt zo goed als mogelijk regionaal afgestemd.

Hoe bepaald Netflix welk aanbod je te zien krijgt?

Aan de hand van je locatie bepaald Netflix welk aanbod je te zien krijgt. Als je met je Netflix abonnement inlogt in de VS krijg je Amerikaanse aanbod. Gebruik je dezelfde account in Nederland, dan zie je het Nederlandse aanbod. Als je Netflix gebruikt buiten het gebied waar de dienst officieël wordt aangeboden krijg je een foutmelding en kan je niks kijken.
 1. Netflix leest je IP-adres.
 2. Aan de hand van je IP-adres weet Netflix waar je bent.
 3. Op basis van je locatie krijg je het aanbod te zien (of niet als je buiten het Netflix gebied valt).
Netflix aanbod error: Netflix is not available in your country yet

Oplossing: Verander je IP-adres met een VPN service

Netflix bepaald dus je locatie door je IP-adres te controleren. Aan de hand van je IP-adres bepaald Netflix welk aanbod je krijgt. Om het Netflix aanbod van een ander land te bekijken hoef je dus alleen je IP-adres te veranderen en dat is makkelijker dan je denkt. Een VPN service is het enige wat je nodig hebt om je IP-adres te veranderen.
Even installeren, klik op het land waar je een IP-adres nodig hebt en je bent verbonden. Je kan de VPN service op elk moment in- en uitschakelen. Vanaf het moment dat de VPN service aan staat heb je een ander IP-adres. Zet je de VPN service weer uit, dan gebruik je weer je eigen IP-adres. Niet alle VPN services zijn geschikt om Netflix te streamen. Hieronder lees je welke VPN services geschikt zijn voor buitenlandse Netflix streams en hoe je de VPN service installeert.

Kies een VPN service geschikt voor Netflix

Niet alle VPN services zijn geschikt om de Netflix blokkade te omzeilen. Om geschikt te zijn voor Netflix moet de VPN service snelle servers hebben om video te streamen. Als de servers te langzaam zijn krijg je de stream niet snel genoeg binnen en hapert het beeld constant. Zeer irritant als je een film probeert te kijken.
Per VPN provider verschillen ook de locaties waar de servers staan. De ideale VPN service voor Netflix zou servers hebben in elk land waar Netflix beschikbaar is (of in ieder geval in het land waarvan je het aanbod wil zien). Welke VPN provider je nodig hebt is ook afhankelijk van welk land je het Netflix aanbod wil zien. Van elk land dat je het aanbod wil bekijken moet de provider een server hebben. Het makkelijkste is als je slechts het aanbod van één land wil zien.
Hieronder een lijst met VPN services die geschikt zijn voor Netflix streaming en servers hebben in alle landen waar Netflix beschikbaar zijn. Deze VPN providers zijn getest op snelheid en server locaties. Met onderstaande VPN services kan je het Netflix aanbod van alle landen wereldwijd zien. In de installatie- en configuratie handleiding hieronder kiezen we voor de VPN provider IPVanish. Je kan IPVanish 7 dagen gratis proberen.
IPVanish VPN
 • Geschikt voor Netflix
 • $4,87 / €3,57 per maand
 • 7 dagen gratis proberen
7 dagen gratis
VyprVPN
 • Geschikt voor Netflix
 • $6,67 / €4,89 per maand
 • 3 dagen gratis proberen
3 dagen gratis
Hide My Ass VPN
 • Geschikt voor Netflix
 • $4,99 / €3,66 per maand
 • 1 maand gratis proberen
1 maand gratis
Alle VPN providers hierboven kan je gratis proberen. IPVanish VPN heeft een proefperiode van 7 dagen, VyprVPN kan je 3 dagen gratis proberen en HideMyAss heeft zelfs een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. IPVanish biedt in ieder geval ondersteuning op alle mogelijke apparaten en platformen waar je Netflix op kan kijken en meer:
 • Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP
 • Mac OS X (Apple Mac OS X Tiger, Leopard, Snow Leopard, Lion, Mountain Lion en Mavericks)
 • iPhone iOS
 • iPad iOS
 • Android apparaten
 • Ubuntu en andere Linux distributies
 • Chromebook
 • DD-WRT routers (directe setup via router)
 • Tomato routers (directe setup via router)
Voor het gemak installeren we in dit voorbeeld de VPN service op een Mac. Het werkt ook op alle andere apparaten zodat je altijd en overal Netflix kan kijken via de VPN service. IPVanish heeft ook instructies en software voor alle andere platformen waaronder Windows, Mac, iPhone, iPad, Android apparaten, Linux en meer. Deze kan je op de IPVanish website vinden onder “VPN software”.

Installeer en configureer de VPN service voor Netflix

Om te beginnen: maak een account aan op de website van IPVanish. Wil je na de proefperiode van 7 dagen verder met IPVanish? Dan kan je de VPN service door laten gaan. Als je dit niet wil annuleer je in de proefperiode. Lees hier hoe je IPVanish makkelijk kan aanmaken en weer opzeggen.
Na je account is aangemaakt begin je met het downloaden en installeren van de IPVanish applicatie. Onder “VPN software” kies je het juiste platform. Daarna krijg je direct de link naar de juiste versie van de applicatie.
IPVanish VPN software voor Mac downloaden
Download de IPVanish VPN applicatie en installeer deze. Wij doen het in dit voorbeeld op een Mac maar IPVanish is beschikbaar voor elk platform. De installatie op Mac gaat net als elke andere applicatie, simpelweg kopieëren naar de Applicaties map en klaar is Kees.
IPVanish VPN installeren op Mac OS X

Maak verbinding met de VPN service

Na de installatie open je de VPN applicatie en kan je kiezen uit welk land je IP-adres moet komen. Wil je een Amerikaans IP-adres, dan kies je voor één van de verbindingspunten in de USA. In dit voorbeeld kiezen we voor een Amerikaans IP-adres om Netflix USA te kijken vanuit Nederland. Even dubbelklikken op een Amerikaanse server (liefst met zo laag mogelijke response time) en we maken verbinding.

Geniet van alle Netflix varianten

Na het kiezen, installeren, configureren en verbinden van de VPN service kan je genieten van alle streaming video goodness die Netflix te bieden heeft. Ga naar Netflix.com en je krijgt het aanbod van het land dat je in de VPN applicatie gekozen hebt! De moeite wordt beloond, geniet er van!

http://www.moviestreamer.nl/nl/kodi-mediaspeler


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™