mail: vortex.nederland@gmail.com

dinsdag 31 maart 2015

Torrent streamen met Kodi via Pulsar

Streaming torrents in Kodi (XBMC)

Kodi - voorheen bekend als XBMC - is ideaal voor het bekijken van films, video's en tv-series. 
Met de juiste plug-ins kun je - net als bij Popcorn Time - genieten van streaming films en tv-series, rechtstreeks op het grote scherm.
Kodi is beschikbaar voor diverse devices zoals Windows- en Linux-computers, de Raspberry Pi en Mac OS X. De software download je vanaf www.kodi.tv. Kodi is grotendeels afhankelijk van add-ons, waarmee je het meest uit de software kunt halen.
Standaard kun je met Kodi natuurlijk gewoon audio- en videobestanden afspelen op je harddisk of vanaf een NAS, maar met extra add-ons krijg je ook functionaliteiten als YouTube, Uitzending Gemist en zelfs online series en films.

Streaming torrents

Net als bij Popcorn Time is het mogelijk om vanuit Kodi direct streaming torrents te bekijken. Dankzij de add-on Pulsar (voorheen XBMC Torrents) kun je alle films en tv-series rechtstreeks in Kodi bekijken. De software downloadt dan de rest van de film of tv-serie terwijl je aan het kijken bent, net als bij Popcorn Time.
Pulsar is weliswaar een complete add-on, maar de add-on op zich kan geen torrents streamen: daarvoor heb je zogenoemde service providers voor nodig.
Dat zijn extra add-ons waarmee Pulsar samenwerkt. Die losse add-ons zijn vrij lastig op het internet te vinden, en daarom kan je beter gebruik maken van een zogeheten Repo, zoals iCanuckXBMCrepo. Dit is een complete add-on, waarin Pulsar is opgenomen, alsmede de service providers die zorgen voor de connectie met torrentnetwerken.
De iCanuckXBMCrepo-add-on kun je hier downloaden.
Na het downloaden van het zipbestand kun je de add-on installeren in Kodi.
Dat gaat als volgt: open in Kodi het menu Systeem > Instellingen > Add-ons.
Ga vervolgens naar Add-ons installeren m.b.v. een zipbestand. Blader nu in Kodi naar de map waar je het zipbestand hebt opgeslagen.

Klik vervolgens op OK, rechts onder in beeld verschijnt de melding dat de add-on is geïnstalleerd.
Ga nu in hetzelfde menu naar Add-ons downloaden. Klik nu op het item Pulsar Unofficial Repo, en daarna op Video add-ons en Pulsar. Klik erop en kies voor Installeren om deze add-on toe te voegen aan Kodi.

Nu moet je de extra add-ons die nodig zijn voor het streamen van torrents, installeren en activeren. Deze zogenaamde providers zorgen voor de connectie met het internet, en kunnen films en tv-series vinden en de informatie ervan tonen. Ga in Kodi achtereenvolgend naar Systeem > Add-ons > Add-ons downloaden > Pulsar Unofficial Repo > Programma Add-ons.
Als het goed is, vind je hier een hele lijst met add-ons die je voor Pulsar kunt installeren.Als er achter een add-on 'Provider' wordt vermeld, dan gaat het hier om een koppeling tussen Pulsar en een torrent-netwerk. Door een of meerdere van deze providers te installeren, wordt het mogelijk om vanuit Pulsar in het torrent-netwerk te zoeken naar films of tv-series.
Zonder een of meerdere van deze add-ons werkt Pulsar namelijk niet.
Dubbelklik op een van de add-ons om deze te installeren.
Nadat je een of meerdere providers hebt geïnstalleerd, kun je Pulsar gebruiken.

Pulsar gebruiken

Ga nu in Kodi naar het hoofdmenu, en daarna naar Video's > Add-ons > Pulsar.
Nu kun je bladeren door tv-programma's en films.


Dankzij de juiste add-ons wordt er op een of meerdere sites gezocht naar actieve torrents en wordt de gekozen film of tv-serie afgespeeld.

GEBRUIK OP EIGEN RISICO - deze add-on geeft een UPLOAD, uploaden is bij wet verboden.
USAGE AT OWN RISK - UPLOAD IS FORBIDDEN IN MOST COUNTRIES

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw input, na moderatie zal uw input worden opgenomen.
Vriendelijke groet, team Moviestreamer™